Baljós árnyak

Megérkezett szezonális ellenségünk

mask-469217_700.jpg

Turbózd fel immunrendszered! Mert... Ahogy kicsit enyhül az idő, sajnos megkezdődik vele együtt a vírusos időszak is. A télen vitamin és természetes fényhiányban meggyengült szervezetet hamar maga alá dönti a láthatatlan ellenség. Ezzel egyből valóra is válik a sportolók, naturál testépítők és a fitneszkedvelők rémálma…

Aki a naturál testépítés híve (ahogy jómagam is) és komolyan is foglalkozik vele, az jól tudja, hogy a lebetegedés mekkora egy szívás. Nehezen felszedett száraz izomtömeg órák alatt elkezd amortizálódni és minden más sportágban a teljesítmény tizedelődik. Sajnos minél később jövünk ki a betegségből, annál látványosabb lesz a „rombolás” végeredménye. Az immunrendszer küzd a vírusokkal és (vagy) a baktériumokkal. Ha nem ismerjük fel időben az ellenfelünket, akkor sokkal később tudjuk felvenni vele a harcot is. Soha ne eddzünk betegen! Rosszabbat teszünk, mintha csak otthon feküdtünk volna.

stem-cell-163711_700.jpg

Vírus vagy baktériumfertőzés???

Érdemes még a legelején tisztázni a dolgot és ezért is nem ajánlom senkinek, hogy internetes szobaprofesszor módjára maga állapítsa meg a problémát. Az antibiotikum nem vírusfertőzésre való. Ezt a gyógyszerkészítményt a baktériumok pusztítására fejlesztették ki, de sajnos kenet nélkül sokszor vakon lövöldöznek a hatóanyagokkal. Ezzel a legnagyobb probléma csupán az, hogy minden baktériumot (még a jókat is) megölhet napok alatt a szervezetünkben, teret adva a bajt is okozó rezisztens fajoknak. A megmaradt kórokozók, pedig kapva az alkalmon romba döntik testünket. Úgyhogy óvatosan az antibiotikummal. ORVOS!!!

bacteria-359956_700.jpg

 

Akkor mit is tegyünk előtte???

Ne csak az izmaidat erősítsd!!!
Tény, hogy ha minél erősebb az immunrendszerünk, annál jobban ellenállóbbak vagyunk a támadások ellen. Netán megbetegedtünk akkor egy erősebb szervezet hamar győzelmet arat. Kisebb a kórokozó károkozása.  :)

Kezdjük, hát időben feltölteni fegyverraktárunkat vitaminokkal és ásványi anyagokkal és rendkívül figyeljünk a higiéniára is. Óvjuk a szerveinket a káros anyagoktól és fogyasszunk minél több organikus italt és élelmiszert. Egy őszi méregtelenítés sem árt. Személyes véleményem, hogy nem szabad a méregtelenítést a vírusos időszakra időzíteni, mert rés lehet a pajzson általa.
Ősi kínai szokás szerint az emberek nyáron a föld feletti, télen a föld alatti terméseket fogyasztják. Persze ez nem azt jelenti, hogy a metró aluljárójában vesznek déli gyümölcsöket.
Ősi magyaros szokás szerint pedig elspájzoljuk savanyúság vagy aszalt gyümölcs formájában az értékes élelmiszereinket télire. Aki érti, amit olvas az vagy itt élő cserediák, jó munkaerő, vagy Magyar... szóval:

FOGYASSZ SAVANYÚSÁGOKAT ÉS ASZALT GYÜMÖLCSÖKET!!!  (link)

Érdemes házit választani, az a biztos. Én pl. egy olyan nénitől vásárlok aki csak és kizárólag természetes összetevőkkel savanyít és rak el. Továbbá vannak a modern korunk boltban kapható csodái, étrend-kiegészítői pl. Grapefruit mag kivonat, amit az év 365 napjára ajánlok mindenkinek! Érdemes utána olvasni, mert igazán széleskörű a felhasználhatósága! Testépítők gyakran használt kiegészítője az L-Glutamin aminosav, ami a sima „L” formájában izmaink mellett az immunrendszerünknek és beleinknek is jó barátja. Plusz az agyonemlegetett C-vitamin, aminek szintetikus változatát már több helyen elég nagy kiszerelésben por formájában megkaphatjuk.  Sokkal inkább ezt javaslom, mint a tablettás verziókat. Óvjuk májunkat a sok felesleges mesterséges vivőanyagtól és színezéktől. Vigyázz a túladagolásra! Bár 2-3 óra alatt vizelettel távozik a felesleg, elég kemény hasmenést okozhat, amiben megsérülhet belünk belső fala is. Ne okozzunk több bajt, mint ami van. Szentgyörgyi Albert betegség esetére 8000 mg-ot szedett. Osszuk szépen el 4-6 részre és úgy fogyasszuk. Persze érdemes gyümölcsökből vett organikus „C” -vel is megspékelni a porokat. Elő a gyümölcsfacsaróval!!!! Szintén óriási szükségünk van a D-vitaminra, amit fény hiányában nem tud szintetizálni a tél alatt elcsoffadt szervezetünk. Célszerű ebből tablettásat választani, hogy mindig veled lehessen.

smoothie-412163_700.jpg 

Mi a teendő ha meggyógyultunk?

Kerüljük a hirtelen és kemény terhelést. Újra be kell járatni a szervezetet. Talán azt mondanám, hogy egy 3-5 napos láz után két hét laza átmozgatás szabad csak végezni.
Hatványozottan figyeljünk a higiéniára! Fogkefecsere, vagy fertőtlenítés, ha antibiotikumos kezelés után vagy.
Együnk fermentált élelmiszereket! Házi savanyúkáposzta és társai!!! 5-ös!!! 
Fogyasszunk antibakteriális hatású organikus ételt: fokhagyma!
Kerüljük a cukros készítményeket (mindig)!
Teakedvelőknek javaslom a hársfateát felturbózva pár csipet gyömbérrel!
A reggeli kávédat meg, ha jól esik bolondítsd meg egy késhegynyi cayenne borssal!

 

 garlic-139659_700.jpg

Egészségetekre!!!

u.i.: Gyógyulásod érdekében pedig hallgass a lelkedet üdítő zenét. :D

"Adj rá hangerőt és jobban leszel a rocktól. Nem a szesztől, nem is a drogtól. De a gitártól meg a dobtól. Végül tényleg jobban lettem. Köszönet doktor..."
(Tankcsapda - Köszönet doktor)