Motiváció? MOTIVÁCIÓ!!! Élj felszabadultan!

Álmot valóra váltani? Szerezd meg amit neked szántak!

Mit érünk álmok nélkül? Mit érünk olyan álmokkal, amit nem érhetünk el? Kitartással és jól megtervezett részcélokkal bármit elérhetsz! Miért mondom ezt? Mert legbelül Te is elhiszed!

paragliding-1245837_960_720.jpg
 

Vannak álmatlan éjszakáid, amikor azon tűnődsz, hogy mi volt, mit nem csináltál meg aznap a célodért, hogy mit kellene másnaptól megcsinálnod. Van, hogy bámulod az esőt és nem tudod hol vagy és hová tart az életed. Számtalan hasonlatot fel tudnánk együtt sorolni és ezt tudjuk mindketten. Azt is, hogy néha jön az ihlet. Néha kipattannál az ágyból és egyből belekezdenél a megvalósításba. Izzadsz a takaród alatt, mert jött egy tiszta pillanat és ég benned a vágy. Majd reggel felkelsz és minden folytatódik tovább! Ugye?

 

Right here! Right NOW! - Itt és most!

 

Mindegy, hogy mi a célod. Mindegy, hogy mi az utad. A recept ugyan az, akár tanulni, munkát, párkapcsolatot találni (megtartani), vagy erősödni, lefogyni szeretnél....

 kepernyofoto_2016-11-05_14_27_20.png

KI KELL HOZNOD MAGADBÓL A LEGJOBBAT!!!

 

Nehéz? Fájni fog?

Sajnálom, de igen! Lemondással jár, melynek hozadéka, hogy megváltozol és vele az életed is.

Személy szerint soha nem kedveltem a könnyen, simán dumát, mert soha nem vezet semmire. Elhitetik, hogy könnyű aztán puff semmi. Azért születtünk le ide, hogy halandó sérülékeny testünkkel és lelkünkkel elhajózzunk az élet viharos óceánján. Hogy kapitány legyél, ahhoz sok feladatot kell teljesíteni. Hogy jó kapitány még többet!

 

Ha elérted a célodat...?

Rájössz, hogy alacsonyra raktad a lécet és tapasztalatból, rutinnal felvértezve ismét neki állsz az új kihívásnak.

A rosszul megválasztott célok az örök önbecsülés hiányának gödrébe taszíthatnak, de a jól megválasztott „RÉSZCÉLOK”... az élet legyőzhetetlen buldózerévé változtatnak! Egy igazi BAJnokká, aki megküzd minden bajjal! Egyébként hamar rájössz, hogy a baj nem létezik. Csak kényelmes életünk kifogásának könnyen megfogalmazott idő kérő cetlije. Ha vége a bajnak? Akkor kezdődik igazán! Burkolózol, holott életed minden perce számít! Igen még az alvás is! (De erről később…)

Adj értéket az időnek, amit magaddal tölthetsz, amit magadért, vagy másokért tehetsz. Mondjuk egy perc 1 ft… Most vakard meg kicsit a fejed és nézzél magadba, hogy mennyi jut neked és mennyit adózol nap, mint nap a semmibe! Haszontalan idő… TERVEZZ!

 

 Fájdalom nélkül nincs növekedés! De a pozitív változás megér némi "fájdalmat"!

kepernyofoto_2017-02-28_14_06_14.png

Hogyan tervezzünk?

 

Ülj le egy papír (tablet) elé és írd le honnan jöttél, hol vagy most és mi a célod! Dolgozd ki a célokat! Gyárts stratégiát, hogy hogyan érheted el! Kérdezz meg tapasztalt embert, vagy keress szakembert. Fogalmazz meg részcélokat! Semmi sincsen egyből és minden részegységért valamit tenni kell. Ha egyben látod, akkor kezdheted gondolatban költeni életed percdíját. Egy felmérés szerint egy átlagos ember átlagosan 2 évet tölt a mellék helységben élete folyamán. Milyen kevésnek tűnik naponta nem??? Képzeld mennyi felesleges hülyeséget csinálsz meg nap, mint nap a nélkül, hogy életedet menedzselnéd. Mennyi számodra hasznos időt húzol le ugyanott... J Már dereng valami érzem!

 

kepernyofoto_2017-02-28_14_05_08.png

Tervezz!!!



Az ember tervez, az Isten végez, de ebben az életben

Ha nem vittél még semmit véghez, az nem a véletlen

Műve, hogy a szakadék szélén ülve, semmibe lógó lábbal

Haragban állsz az egész világgal.” - Tankcsapda



Hogyan?

Mikor?

Mit?

Hol?

Meddig?

Miből?

Mikorra?

Kivel?

 

Ezekre a kérdésekre válaszolj és tervezd be a napodat! Ragaszkodj hozzá! Önmagadért!

Elsőre nehéznek tűnik, de hamar rendszerré áll össze és kényelmesebb mint az összevisszaság. Ideje összekapni magad, hogy az életed ne úgy nézzen ki mint egy vietnami piac, ahol ha nem figyelsz még a vonat is elüt.


kepernyofoto_2017-02-28_14_21_21.png

 

Menedzseld a testedet!

 

A lelked a tested albérlője! Hogyan éreznéd magad egy szervezetlen lepukkant retkes lakásban?

Szervezeted több millió sejtje éhezik a változásra és ennek jelet is adnak. Fáradtság, elhízás, stressz, fájdalom, levertség stb… 

Kaja-Mozgás-Pihenés háromszöge, ami meghatározza tested működését. Mindegyik részegység kulcsszava a MINŐSÉG.

Ha nem minőségi a táplálkozás a tested sem lesz az és egészséged rovására megy.

Ha nem minőségi a mozgás, akkor semmit nem érsz el vele. Hány embert látok edzőteremben, aki évek óta jár és semmi változás nincs. Mondjuk stabilan hozza a rossz formát.

Ha nincsen minőségi alvás, akkor szervezeted nem frissül, nem tud adaptálódni és másnap úgy kelsz, mintha egy 5 órás meetingről jöttél volna ki a 8. kávédért.

 

A minőségi életmód leggyorsabb hozama:

- természetes testsúly

- boldogságérzet

- szellemi frissesség 

- több és hasznosabb idő

 

 

A siker ünnepe

kepernyofoto_2017-02-28_14_05_48.png

Amikor elkezded érezni magadon a legapróbb változást, akkor kapsz igazán erőre. Domb után jöhetnek a hegyek, a medence után a Balaton. Picit végre tágabb a nadrág, vagy eggyel szűkebbre húzhatod az övet. Nem vagy este farkaséhes és frissen ébredsz. Mind, mind olyan apró dolog, amit észre kell venned, hogy erőt adjon a folytatásra. 120 kg voltál és lefogytál? Elkezdesz izmosodni... Aztán rájössz, hogy valójában már sportolsz, hogy figyeled az amatőr sportesemények naptárát. Igen az életed megváltozott, de csak TE miattad. Mert ott voltál, amikor kellett és tetted, amit kellett. Legyél büszke és mutass példát! Élvezd a felszabadult élet örömét. Persze... tervezz tovább, mert csak pár ajtót nyitottál ki és még sok szép legyőzendő próba vár Rád, de végül igazi bajnok leszel!

 

 

 

Szándékosan nem írok más tanácsot!!! Gondolkozz! A válasznak belülről kell jönnie!

Ha nem megy: Keress meg!

Egy kis rendszer nagy csodát hoz Neked! Én szurkolok és bízok Benned! Bízz magadban!



 

Lassan jön a tavasz! Ébred a természet! Ébredj vele TE is!