Ugrókötél újratöltve

Állóképesség 3 hét alatt

 

ugrokotel.jpg

Növeld állóképességed, javítsd kondíciód, és utána senki sem állíthat meg, hogy magad alá gyűrd a hétköznapok terheit. Akár 3 hét folyamatos edzéssel jelentős és érezhető változásokat érhetsz el fizikumodban. Mindössze egy jól ismert „filléres” eszközre van szükséged és némi időre, kitartásra.

 

 

Vissza a jövőbe

 

Nincs ember a földön, aki ne került volna kapcsolatba az ugrálókötéllel. Sokan nem is sejtik, hogy gyerekkorunk elhagyott játék- sporteszköze milyen érdemekkel bír szervezetünkre nézve. Pedig a küzdősportolók, világbajnok bokszolók számára is napi játékszer, és nem véletlenül. Felkészülés közben cél az álló és koordinációs képesség csúcsra járatása. Míg a fitneszipar manapság milliónyi „használhatatlan szemetet” dob a piacra, s mindezt egyre drágábban teszi, a profik inkább visszafordulnak a gyökerekhez. Ezért is éli virágkorát a saját, teljes testes funkcionális edzés is. Ne habozzunk hát! Ugorjunk vissza mi is pár évet, és vegyük ismét kezünkbe ezt a remek „filléres” eszközt. Irány az ugrálóköteles intervall edzés!

 

 

Nézzük először az ugrókötél előnyeit pontokba szedve:

 

- Szinte bárhol használható, ahol nem akad bele semmibe

- Bárhol könnyen elfér, bármekkora táskában

- Nem igényel különösebb tanulást

- Jelentősen növelheti az állóképességet

- Maximálhatja a zsírégetést

- Növelheti az anyagcserét

- Fejleszti a test stabilizáló izmait

- Erősíti a core izmokat (törzs izmai)

- Robbanékonyságot kölcsönöz a végtagoknak

- Kíméletesebb az ízülethez

- Fejleszti a koordinációs képességeket

- Olcsó és könnyen beszerezhető eszköz

 

 

Az erő velünk van

 

Mantrázhatnánk ugrálás közben, de ha megfelelő intenzitással csináljuk a gyakorlatot, akkor hamar eljön a légszomj és bizony lefagy a mosoly az arcunkról. Ekkor ráeszmélünk, hogy nem is olyan könnyű vele keményen edzeni. Koncentráljunk! Odafigyeléssel fejleszthetjük koordinációs képességeinket, egyensúly érzékünket. Maradjunk kitartóak!

 

Az intervall testünkre gyakorolt hatása

 

Külföldi tanulmányok bizonyították, hogy MÁR(!) 3 hét folyamatos intervall tréninggel az elérhető maximális teljesítményünk 50%-ra vagyunk képesek fejlődni a kezdeti „0” zéró kiindulási szintről. Innen elérni a 100%-ot viszont már nehezebb út, 12 hét minimum amihez már profi segítség kell. Egy ilyen 25-40 perces edzés után szervezetünk még több órán keresztül erős zsírégető fázisban van. A sorozatos gyakorlat pár nap elteltével már érezhetően felpörgeti anyagcserénket.

 

fogyas1.jpg

 

Példa az edzésre 

 

Kezdetben 6-8 menetben 2 perc intenzív ugrókötelezés és 1 perc pihenő javasolt. Majd 2 hét elteltével emelhetjük a bokszban megszokott 3 percre az ugrálást 1 perc pihenéssel. Kezdjük emelni a menetek számát 6-ról 3 naponta eggyel. Ha elértük intenzív ugrálás mellett a 14 menetet (56 perc), akkor semmi nem áll az untunkba! Lehet bátran menni sportolni! Garantáltan frissnek, erősnek és magabiztosnak fogod magad érezni. Az ugrókötelezés hosszútávon testünk alakformálásában is csodákra képes.

 

 

Izomláz

 

Az ugrókötelezés rengeteg izmot megmozgat, így amikor hasizomlázad lesz, illetve érzed a mély hátizmokat, majd rádöbbensz, hogy miért is hasznos ez a módszer a helyes testtartást biztosító izomfejlesztésben.

 

Az egészség az első!

 

Győződj meg róla, hogy egészséges vagy! Keresd fel háziorvosodat és kérd ki a véleményét. Itt nagyon magas akár 90-100%-os tartományban is pöröghet a szív.

 

Használd egészséggel otthonodban, vagy akár a szabadban!

pulzus.jpg